telefoon: 070 201 20 27

Visie samenwerking mantelzorgers

Voor de meeste mensen met een beperking is zo lang mogelijk thuis wonen het ideale toekomstbeeld. Een groot netwerk van familie, vrienden, buren en soms vrijwilligers is dan nodig om deze wens te vervullen. Ondanks een groot netwerk kan het toch voorkomen dat professionele hulp nodig is. Een goede samenwerking tussen de mantelzorger en Henriëlla Thuiszorg is dan van groot belang.

Henriëlla Thuiszorg gelooft in de kracht en het belang van de mantelzorger in het gehele zorgproces. Het betrekken van de mantelzorger vinden wij dan ook vanzelfsprekend. In de samenwerkingsvisie is in grote lijnen aangeven op welke gebieden samenwerking wenselijk is en waar de samenwerking uit bestaat. De samenwerking met de eerst verantwoordelijke mantelzorger bestaat uit:

 • Betrokkenheid bij:
  het plannen en organiseren van de zorg;
  het opstellen van het zorgleefplan;
  eventuele veranderingen;
  het maken van belangrijke beslissingen en evaluatie.
 • Het samen afstemmen van de zorg.
 • Het signaleren van mogelijke overbelasting.
 • Het ondersteunen bij de zorg.
 • Het delen van informatie.

Tot slot: goede balans

Een goede onderlinge afstemming met de cliënt en mantelzorger is van groot belang om een goede balans te vinden. Enerzijds wil Henriella Thuiszorg de betrokkenheid van de mantelzorger vergroten. Anderzijds is het van belang dat de matelzorger niet wordt overbelast. De juiste balans vinden, zal in de praktijk soms uitdagend worden. Iedere cliënt en zorgvraag is immers anders.

Contact

Contact

Laan van Meerdervoort 306
2563 AL Den Haag

T 070 - 2012027
F 070 - 7110258
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij
HKZ
ZorgthuisNL
SBB
In Voor Zorg