telefoon: 070 201 20 27

Persoonlijke verpleging en verzorging

Door ziekte, ouderdom, een lichamelijke of meervoudige handicap kunt u (tijdelijk) hulp thuis nodig hebben voor persoonlijke verzorging en/of verpleging.

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging biedt zorg aan de cliënt bij het wassen, aankleden, beweging en houding (waaronder in/uit bed gaan), eten en drinken, toiletgang, controle van lichaamsfuncties, hulp bij beperkingen op het vlak van zelfverzorging van haren, sieraden omdoen, zich opmaken, scheren, mond- en gebitsverzorging, hand- en voetverzorging, aanbrengen en uitdoen van prothesen, hoortoestel aan of uitzetten, bril poetsen en opzetten, medicijnen klaarzetten (met uitzondering van het vullen van de weekdozen) en toedienen.

Wij geven ook advies, instructie en voorlichting die in directe relatie staan met de persoonlijke verzorging, zoals hulp bij medicijngebruik of stimulering bij het deels zelf uitvoeren van activiteiten. Informele verzorgers van de cliënt kunnen ook advies krijgen als ze dat willen.

Verpleging

Persoonlijke verpleging wordt toegepast met het oog op herstel van gezondheid, of voorkomen van verergering van ziekte of aandoening waaronder verlichting van lijden en ongemak. Deze zorg wordt geboden aan mensen een somatische of psychogeriatrische aandoening of een lichamelijke handicap. Een verstandelijk of zintuiglijk gehandicapt persoon heeft alleen aanspraak op verpleging, indien de persoon een somatische of psychogeriatrische aandoening heeft die verpleegkundige zorg noodzakelijk maakt.

Vepleegkundige handelingen zijn bijvoorbeeld: verpleegtechnisch handelen, controle lichaamsfuncties, wonden/of stomaverzorging bij een niet intacte huid, ondersteuning bij uitscheiding (katheter, etc.), inbrengen van maagsonde of katheter, geven van injecties.

Werkgebied

Henriëlla Thuiszorg verleent persoonlijke verpleging en verzorging in Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Delft, Rijswijk, Voorburg en Pijnacker-Nootdorp.

Contact

Contact

Laan van Meerdervoort 306
2563 AL Den Haag

T 070 - 2012027
F 070 - 7110258
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij
HKZ
ZorgthuisNL
SBB
In Voor Zorg