telefoon: 070 201 20 27

Beschermd wonen

Voor wie?

Beschermd wonen wordt aangeboden aan cliënten met een psychische aandoening die (nog) niet in staat zijn zelfstandig te wonen. Deze woonvorm valt binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Begeleiding en zorg in huiselijke sfeer

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. U kunt tevens terecht voor een uitgebreid zorgaanbod dat varieert van incidentele hulp tot intensievere hulp. De begeleiders helpen bijvoorbeeld met het organiseren van het huishouden, de administratie of maken van een dagindeling. Een beschermende woonvorm biedt geen psychische behandeling, daarvoor kan de huisarts of psychiater u een verwijzing geven.

Men heeft de mogelijkheid om het dagritme naar eigen wens te bepalen, om op de eigen kamer te vertoeven, de maaltijden te nuttigen en het bezoek daar te ontvangen. Tevens kan men gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimte. De maaltijden worden aangepast aan de wensen van de bewoners en de mogelijkheid bestaat om ook samen te koken. Respect, privacy en persoonlijke aandacht voor de bewoners staan bij onze medewerkers voorop.

Wonen

U woont in een woongroep. Door het samenleven in een kleine groep kennen bewoners elkaar en de medewerkers snel. Dit zorgt voor een groot gevoel van vertrouwdheid en veiligheid. Iedereen heeft een eigen kamer wat zorgt voor veel privacy. Alle kamers zijn gestoffeerd en standaard voorzien van:

  • centrale verwarming
  • televisie
  • radio en telefoonaansluiting
  • brandalarmsysteem
  • zusteroproep

Elke kamer heeft direct toegang tot een doucheruimte of is voorzien van een vaste wastafel. Nieuwe bewoners mogen hun kamer met eigen meubels en accessoires inrichten, zodat u zich thuis voelt. De woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer, toilet, wasmachine en droger. De woongroep bestaat uit 8 tot 12 bewoners.

Activiteiten in en rondom het huis

In huis worden veel activiteiten georganiseerd voor de bewoners zoals bingo, gezamenlijke uitjes, 2 á 3 keer per week naar een dagbesteding. Verjaardagen worden ook samen gevierd. Er is natuurlijk ruimte voor uw hobby's en liefhebberijen.

Wilt u zelf activiteiten ondernemen, zoals wandelen, voorlezen, naar de tandarts of kapper gaan, dan kunt u dit met de Eerst Verantwoordelijke bespreken (EVV). Elk jaar vindt er een kerstviering plaats voor de bewoners van beide locaties met familie en de medewerkers. De directe familie is vrij om ook andere naaste uit te nodigen.

Service en extra diensten

Het verblijf is inclusief maaltijden, persoonlijke- en huishoudelijke verzorging en de kapster. Fysiotherapie en pedicure worden ook in huis georganiseerd. De pedicure wordt apart afgerekend. Er is 24 uur een verpleegkundige in huis aanwezig die zorg kan bieden. De zorgverlening wordt uitgevoerd door personeel dat is toegerust met de kennis om deze zorg op professionele wijze aan te bieden. Desgewenst kan de administratie omtrent de Wlz en PGB door ons verzorgd worden.

Locatie

De woonvoorziening "Beschermd wonen" is gesitueerd op de het Thomsonplein 8 in stadsdeel Segbroek in Den Haag. Deze locatie is goed bereikbaar met tram RR 3. De woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer, keuken, badkamer, toilet, wasmachine en droger. De woongroep bestaat uit 8 bewoners.

Wij nodigen u uit!

Wanneer u interesse heeft in kleinschalig wonen bij Henriëlla Woonzorg, dan raden wij u aan om eens te komen kijken. Dan kunt u zelf ervaren of u zich bij ons thuis voelt.U kunt dan onder meer een kamer en de gemeenschappelijke ruimte bekijken. U ziet welke activiteiten wij organiseren en kennismaken met de aanwezige medewerkers en bewoners. Wij geven u graag een rondleiding. Afspraak maken

Wij zijn aangesloten bij

Wij zijn aangesloten bij
HKZ
HKZ Back


Contact

Contact

Laan van Meerdervoort 306
2563 AL Den Haag

T 070 - 2012027
F 070 - 7110258
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.